Persijska kuhinja

Iranska kuhinja predstavlja spoj tradicionalnih iranskih jela. Takođe se koristi i termin persijska kuhinja, iako su Persijanci samo jedna od nacija koja je doprinela iranskoj kulinarskoj kulturi.

Iranska kulinarska kultura je kroz istoriju bila u dodiru sa kuhinjama iz susednih regiona, uključujući kavkasku, tursku kuhinju, kuhinju Levanta, grčku kuhinju, kuhinju Srednje Azije i rusku kuhinju. Za vreme Mogulskog carstva, indijska i pakistanska kuhinja su prisvojile neke odlike iranskog kulinarstva.

 

Iranska glavna jela su skoro uvek kombinacije pirinča sa mesom, povrćem i orasima. Često se koriste i biljke, kao i voće, kao što su šljive, nar, dunje, suve šljive, kajsije i grožđe. Karakteristične iranske arome kao što su šafran, suva limeta i druge kisele arome, cimet, kurkuma i peršun se mešaju i koriste u različitim jelima

RESTORAN

Naš zadatak je da Vam pružimo najkvalitetnju persijsku hranu. Trudimo se da u našim jelima koristimo samo najfinije sastojke jer želimo da Vam predstavimo ukusnu i svežu hranu iz naše visoko-ocenjene čiste kuhinje.

© 2018 by Milica Andrea Acimovic

ADDRESS | ADRESA

Mileševska 39, Beograd 11000

CONTACT | KONTAKT

OPENING HOURS 

RADNO VREME

Tue - Sun: 9am - 11:30pm

Monday: Closed

Uto - Ned: 9 - 23:30 časova

Ponedeljak: Zatvoreno